Terina de somon cu avocado
PrinteazaTerina de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si ceapa verde.
- 75g unt
- 2 esalote, tocate marunt
- 1 foaie de dafin, rupta in doua
- 1/2 lingurita seminte de fenicul, zdrobite usor
- 6 linguri vermut sec
- 500 g fileuri de somon, taiat bucati
- 2 bucati avocado
- 2 linguri zeama de lamaie
- o mana de ridchi. taiate felii subtiri
- ceapa verde, tocate marunt
- cateva frunze de salata pentru servit
pentru vinegreta:
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 linguri ulei de samburi de vin alb
- 2 linguri ulei de samburi de struguri – poti inlocui cu ulei de floarea soarelui
- ceapa verde, tocata marunt
Mod de preparare:
Topeste untul si adauga esalotele, dafinul, semintele de fenicul si soteaza 10 minute. Stinge cu vermutul, mareste flacara si lasa sa fiarba inabusit cateva minute. Adauga somonul, fierbe 2 minute si apoi ia vasul de pe foc. Scoate somonul pe platou si firbe lichidul pana cand scade. Indeparteaza foaia de dafin.
Desfa somonul in fasii intr-un bol, adauga lichidul si amesteca. Presara sare si piper. Portioneaza in 6 inele unse cu ulei, preseaza si niveleaza suprafata. Da la rece 1 1/2 ore.Taie avocado in cuburi, stropeste cu zeama de lamaie si presara un praf de sare.
Pune un strat deasupra somonului si orneaza cu felii de ridichi si ceapa verde; asaza pe platou frunze de salata. Combina toate ingredientele pentru vinegreta si stropeste inainte de a servi.
Terina de somon cu avocado
Pofta buna!