Terină de somon
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de somon din: gelatina, branza ricotta, sare, piper alb, suc de lamaie, arpagic, ridichi, somon afumat, lamaie, lime, tarhon si cimbru.
- 3 felii de gelatină
- 500 g brânză ricotta
- sare
- piper alb
- sucul de la 2 lămâi
- 1/2 legătură de arpagic
- 30 g ridichi proaspete
- 250 g somon afumat
- 1 lămâie şi 1 lime
- tarhon şi cimbru pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie gelatina în bucăţi mici (cu o foarfecă) şi se scufundă în 50 ml de apă rece, lăsându-se la topit. Se toarnă apoi într-o tigăiţă, se adaugă 50 ml de apă şi se amestecă constant, la 70° C. Când gelatina s-a topit, se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se pune brânza într-un castron, se asezonează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se adaugă arpagicul tocat, ridichea rasă, gelatina rece şi se amestecă din nou.
Se pune câte o felie de somon afumat pe fundul şi marginile unei ceşti, apoi se umplu 4 asemenea ceşti cu amestecul obţinut.
Se acoperă ceaşca cu o folie şi se lasă la frigider timp de 3 ore. Când terinele s-au îngroşat, se scufundă baza ceştii timp de 1 minut în apă caldă, iar apoi se scoate terina din ceaşcă.
Se decorează cu ierburi şi felii de lămâie sau lime. Se poate servi cu pâine prăjită caldă.
Terină de somon
Pofta buna!