spaghete, lapte, smantana lichida, branza topita, zeama de lamaie, piper, ulei de masline, busuioc, fistic. Ingrediente: 400 g spaghete câte 100 ml lapte și smântână lichidă 100 g brânză topită 10 ml zeamă de lămâie piper 20 ml ulei de măsline busuioc verde 50 g fistic Mod […]
Terina de spanac
PrinteazaTerina de spanac din: spanac, nasturel, smantana, ceapa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, sare, piper, oua de prepelita.
Ingrediente:
- 300 g spanac
- 100 g năsturel/creson
- 3-4 linguri cu smântână
- 1 ceapă tocată fin
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- nucşoară
- sare
- piper
- 6 ouă de prepeliţă fierte
- năsturel/creson pentru ornat
Mod de preparare:
Terina de spanac: Opăreşte frunzele de spanac şi creson două minute şi lasă-le la scurs. Pune-le în blender împreună cu o lingură cu smântână grasă şi mixează. Aureşte ceapa în unt, adaugă făina şi laptele treptat.
Lasă pe foc zece minute, ca să capete consistenţă. Dă deoparte, iar după ce s-a răcorit, încorporează ouăle pe rând, piureul verde, sare, piper şi nucşoară.
Tapetează o tavă de cozonac, toarnă jumătate din compoziţia de ferind, aşază din loc în loc ouăle de prepeliţă şi acoperă cu restul compoziţiei.
Toarnă smântână rămasă, acoperă cu folie şi pune tava de cozonac într-una mai mare în care ai turnat apă până la jumătatea celei cu terină.
Dă la cuptor 1-1 1/4 ore şi taie după ce s-a răcit. Inainte de a servi, garniseşte terina cu năsturel.
Pofta buna!
Piept de pui la tigaie cu ciuperci
din: piept de pui, sare, piper, pudra de usturoi, pudra de curry, faina, unt, ciuperci, lichior, suc si coaja de lamaie, supa de pui, amidon, patrunjel, rosii. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. […]