Terină cu vinete și curcan

Printeaza

Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei.

 

Ingrediente:

  • 400 g carne tocată de curcan
  • 100 g orez
  • 2 vinete
  • 100 g măsline fară sâmburi
  • 8-10 ouă de prepeliță
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță boia afumată
  • mărar
  • ulei

 

Mod de preparare:

Terină cu vinete și curcan: Speli orezul și îl fierbi al dente în circa 300 ml apă ușor sărată. Acoperi vasul și lași orezul să se răcească lent.

Tai una dintre vinete în felii subțiri, lungi, le stropești cu ulei și le frigi pe grătar.

Tapetezi cu feliile baza și pereții unei forme pentru chec.

Tai cubulețe vânăta rămasă și o călești puțin în ulei.

Rece, o amesteci împreună cu orezul, carnea, verdeața fin tăiată, sare, piper și boia.

Așezi în formă ½ din carne, apoi ouăle fierte și curățate, măslinele și din nou carne.

Acoperi cu vinete și coci terina 1 oră, la foc mic. O porționezi după ce s-a răcit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Terina cu ciuperci de padure

Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]

 

Terina cu fistic si carne

Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic. Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g fistic […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.