Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei Mod de preparare: […]
Terina
PrinteazaTerina din: carne macra de vita, slanina, oua, usturoi, ulei, paine, lapte, sare, piper, cimbru, unt, foi de gelatina, lamaie si patrunjel sau busuioc.
Ingrediente:
- 500 g carne macră de vită
- 200 g slănină
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- 4 felii de pâine
- 3/4 pahar cu lapte
- sare
- piper
- 4 ouă fierte tari
- cimbru
- unt
Pentru decor:
- 4 foi de gelatină
- o lămâie
- câteva frunze de pătrunjel sau de busuioc
Mod de preparare:
Terina: Intr-un castron combinaţi carnea de vită tocată împreună cu slănina, oul crud, usturoiul zdrobit şi uleiul.
Puneţi la muiat pâinea în lapte, stoarceţi-o foarte bine, adăugaţi-o în tocătura de carne, apoi potriviţi de sare şi de piper.
Ungeţi cu unt un vas special de Jena, turnaţi aici jumătate din compoziţie, puneţi ouăle fierte, tăiate în două, şi acoperiţi cu restul de amestec.
Puneţi deasupra puţin cimbru măcinat. Daţi vasul la cuptor cu foc domol, acoperiţi preparatul cu o foiţă de staniol şi coaceţi-l 30 de minute.
Separat, pregătiţi din gelatină şi apă aspicul cu care îmbrăcaţi preparatul la rece şi îl decoraţi cu felii de lămâie.
Pofta buna!
Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]
Pofta buna!