Teriyaki de dorada
PrinteazaTeriyaki de dorada din: sake, mirin, shoyu, zahar, dorada, daikon, ghimbir, lamaie.
- 50 ml sake
- 100 ml mirin
- 100 ml shoyu
- 1 lingură de zahăr
- 4 fileuri de doradă cu cap auriu (a 120 g)
- mirin pentru glasat
- 150 g daikon proaspăt ras
- 3 linguri de ghimbir proaspăt ras
- 1/2 de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă intr-un castron sakeul, mirinul, shoyu şi zahărul. Fileurile de peşte se lasă apoi la marinat circa o oră în acest baiţ. Din când în când, se stropesc cu marinadă.
Se preîncălzeşte grillul cuptorului la 250 °C. Se scot fileurile din marinadă, se tamponează cu prosoape de hârtie, iar zeama se păstrează.
Bucăţile de peşte se aşează pe un grătar peste o tavă de copt şi se rumenesc circa 8 minute în cuptor, până când pielea devine maronie.
Fileurile se ung apoi din nou cu marinadă cu ajutorul unei pensule şi se mai ţin la cuptor alte 3 minute. Procedeul se repetă de mai multe ori. La final, bucăţile de peşte se împachetează în folie de aluminiu şi se mai ţin pe grill 5 minute.
După ce se scot din cuptor, fileurile se ung cu mirin şi se aşează pe o placă caldă, pe care s-au aranjat în prealabil daikonul, ghimbirul şi sferturi de lămâie.
Pofta buna!