Teriyaki de dorada

Printeaza

Teriyaki de dorada din: sake, mirin, shoyu, zahar, dorada, daikon, ghimbir, lamaie.

Ingrediente:Teriyaki de dorada

  • 50 ml sake
  • 100 ml mirin
  • 100 ml shoyu
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 fileuri de doradă cu cap auriu (a 120 g)
  • mirin pentru glasat
  • 150 g daikon proaspăt ras
  • 3 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 de lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă intr-un castron sakeul, mirinul, shoyu şi zahărul. Fileurile de peşte se lasă apoi la marinat circa o oră în acest baiţ. Din când în când, se stropesc cu marinadă.

Se preîncălzeşte grillul cuptorului la 250 °C. Se scot fileurile din marinadă, se tamponează cu prosoape de hârtie, iar zeama se păstrează.

Bucăţile de peşte se aşează pe un grătar peste o tavă de copt şi se rumenesc circa 8 minute în cuptor, până când pielea devine maronie.

Fileurile se ung apoi din nou cu marinadă cu ajutorul unei pensule şi se mai ţin la cuptor alte 3 minute. Procedeul se repetă de mai multe ori. La final, bucăţile de peşte se împachetează în folie de aluminiu şi se mai ţin pe grill 5 minute.

După ce se scot din cuptor, fileurile se ung cu mirin şi se aşează pe o placă caldă, pe care s-au aranjat în prealabil daikonul, ghimbirul şi sferturi de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.