Terrină delicioasa de somon
PrinteazaO reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file, somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper.
- 500 g de somon crud file
- 300 g de somon afumat
- 200 ml de smântână
- 100 g de făină
- 100 g de unt
- 1 lămâie
- 6 oua
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge 0 lingură de unt într-o tigaie de teflon. Se adaugă fileurile de peşte crud. Se călesc timp de 5 minute pe fiecare parte. Se scot şi se lasă să răcească. Se dau prin maşina de tocat sau se punîntr-un blender împreună cu fâşiile de somon afumat şi cu smântână.Nu e nevoie sa se obtina o pasta perfect cremoasa ci dimpotriva se pot pastra si bucatele de peste nezdrobite.
Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu sare si piper. Se presara treptat faina. Se adauga amestecul cu somon. Se bat si albusurile spuma. Se incorporeaza treptat in amestecul de peste si galbenusuri.
Se stoarce lamaie si se presara mararul tocat. Se unge o forma de chec cu unt, se toarna in ea compozitia prezentata mai sus. Se coace in cuptorul incins, pentru 15 minute la 180C. Se lasa la racit. Se serveste rece, cu marar deasupra.
Terrină delicioasa de somon
Pofta buna!