Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Printeaza

Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze din: ficat de pui, ceapa, usturoi, unt, piper, vin, sare, gelatina rosie, jeleu de coacaze, salata, rosie, otet, ulei, ciuperci, patrunjel, alune.

Ingrediente:Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

  • 400 g ficat
  • 150 g ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • 150 g unt
  • piper negru
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • 3 foi gelatină roşie
  • 230 g jeleu de coacăze
  • 1 salată mică
  • roşie
  • 1 lingură oţet
  • 6 linguri ulei
  • 50 g ciuperci
  • pătrunjel verde tocat
  • 30 g alune

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Ficatul se prăjeşte în 50 g unt, apoi se scoate şi se lasă la răcit, în untul din tigaie se călesc usturoiul şi ceapa. Se ia o tavă şi se unge cu puţin unt, iar untul rămas se freacă bine cu un mixer. Ficatul de pui şi ceapa se fac piure, se amestecă împreună cu untul şi se adaugă sare şi piper.

Compoziţia se pune în tava unsă. Se acoperă cu folie şi se dă la rece, 24 ore. Gelatina se înmoaie în apă rece. Jeleul se încălzeşte până s-a topit, apoi se adaugă gelatina, după care se ia de pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.