Thai-Curry verde cu garnitură de orez
PrinteazaO reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry, lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa, baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru.
- 1 vânătă
- 7 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1/2 ceapă tocată
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 2 fire lemongrass
- 25 g pastă thai curry
- 1,5 lime
- 1 linguriţă curcuma
- 1 linguriţă sare de mare
- 1 linguriţă zahăr brun
- 600 ml lapte de cocos
- 600 ml supă de legume
- 1 lingură făină
- 2 linguri apă
- 200 g baby corn
- 200 g fasole verde lungă
- 250 tofu
- piper
- 1 legătură coriandru
Mod de preparare:
Se taie vânătă cuburi şi se lasă cu sare 30 min. Se şterge. Se călesc ceapa şi ghimbirul în 3 linguri ulei. Se adaugă lemongrass, pasta curry şi 1/2 lime felii; se lasă la fiert.
Se pun curcuma, sare, zahăr şi lapte de cocos. Se amestecă şi se lasă 5 min. pe foc. Se toarnă supa şi se mai lasă 10 min. pe foc. Se scot lemongrass şi lime şi se pasează sosul cu blenderul.
Se amestecă făina cu apă şi se adaugă la sos. Se adaugă baby corn. Se reîncălzeşte şi se lasă 10 min. Se taie fasolea în bucăţi de 6 cm şi se opăresc 3 min. Se introduc în apă cu gheaţă. Se încing 2 linguri ulei şi se căleşte vânătă.
Se usucă pe un prosop. Se taie tofu felii. Se prăjeşte în 2 linguri ulei. Se adaugă tofu şi fasolea la sos, se reîncălzeşte şi se condimentează. Se presară coriandru şi se serveşte cu felii de lime şi orez.
Thai-Curry verde cu garnitură de orez
Pofta buna!