Tian a la provencale

Printeaza

 Tian a la provencale

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 3 cepe
  • ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 8 roşii
  • 3 linguriţe de praf de usturoi
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 2 linguriţe de plante aromatice de Provence
  • vreo 10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tian a la provencale: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de 1 cm. Puneţi-le să fiarbă la abur timp de 15 minute, apoi lăsaţi-le la scurs.

Tocaţi ceapa şi căliţi-o uşor într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline. Tăiaţi dovleceii în rondele şi căliţi-i în tigaie împreună cu ceapa, adăugând puţin ulei.

Incălziţi, pentru început, cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Tăiaţi roşiile rondele şi curăţaţi-le de seminţe. Ungeţi cu ulei un vas termorezistent, alternaţi ron­delele de vinete, dovleceii cu ceapă şi roşiile.

Terminaţi cu un strat de roşii. Presăraţi cu praf de usturoi, pătrunjel tocat şi plante aromatice de Provence, apoi lăsaţi la cuptor 40-45 de minute.

Când aduceţi preparatul la masă, presăraţi frunze de busuioc şi adăugaţi un strop de ulei de măsline.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.