Tian a la provencale
PrinteazaTian a la provencale
Ingrediente:
- 4 vinete
- 3 cepe
- ulei de măsline
- 4 dovlecei
- 8 roşii
- 3 linguriţe de praf de usturoi
- 4-5 fire de pătrunjel
- 2 linguriţe de plante aromatice de Provence
- vreo 10 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tian a la provencale: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de 1 cm. Puneţi-le să fiarbă la abur timp de 15 minute, apoi lăsaţi-le la scurs.
Tocaţi ceapa şi căliţi-o uşor într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline. Tăiaţi dovleceii în rondele şi căliţi-i în tigaie împreună cu ceapa, adăugând puţin ulei.
Incălziţi, pentru început, cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Tăiaţi roşiile rondele şi curăţaţi-le de seminţe. Ungeţi cu ulei un vas termorezistent, alternaţi rondelele de vinete, dovleceii cu ceapă şi roşiile.
Terminaţi cu un strat de roşii. Presăraţi cu praf de usturoi, pătrunjel tocat şi plante aromatice de Provence, apoi lăsaţi la cuptor 40-45 de minute.
Când aduceţi preparatul la masă, presăraţi frunze de busuioc şi adăugaţi un strop de ulei de măsline.
Poftă bună!