Tigaie asortată de cartofi cu bacon

Printeaza

Tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi noi mai mari
  • o ceapă mare
  • 200 g bacon
  • cimbru verde
  • boia iute şi dulce
  • sare grunjoasă
  • 2 ardei capia
  • o linguriţă pastă de chilli
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri ulei de floarea- soarelui
  • o legătură pătrunjel proaspăt
  • varză murată

 

Mod de preparare:

Tigaie asortată de cartofi cu bacon: Se spală cartofii, se curăţă de coajă şi se mai lasă câteva minute în apă rece.

Se fierb în apă cu o linguriţă de sare. Se spală ardeii, se taie fâşii şi se călesc în sucul propriu, se adaugă pasta de chilii, ceapa, uleiul de măsline şi de floarea-soarelui.

După ce s-au răcit cartofii, se taie rondele şi se perpelesc în tigaie. Se lasă să prindă o crustă aurie, se adaugă apoi cim­bru, bacon, ceapă şi ardeii uşor
rumeniţi şi se bagă câteva minute în cuptor.

Se scot şi se servesc ornaţi cu pătrunjel proaspăt şi fâşii de varză murată.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.