Tigaie cu carne tocata si fructe
PrinteazaTigaie cu carne tocata si fructe din: ceapa, rosii, ulei, carne tocata de vita, sare, piper, curry, supa de legume, vin, cartofi, piersica, prune uscate, stafide.
- 3 cepe roşii
- 2 roşii
- 6 linguri de ulei de măsline
- 6oo g carne tocată de vită
- sare
- piper
- 1 linguriţă de curry
- 125 ml supă de legume
- 3 linguri de vin alb sec
- 500 g cartofi
- 4 jumătăţi de piersică din conservă
- 100 g prune uscate
- 2 linguri stafide
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se toarnă apă fiartă peste roşii, după care li se îndepărtează coaja, cotorul şi seminţele. Pulpa se taie în opt bucăţi.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, până devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi roşiile, apoi se condimentează. Masa se lasă la prăjit circa 5 minute, după care se toarnă vinul şi supa de legume şi se fierbe totul încă 10 minute, la foc mic.
Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se adaugă la carne. Se lasă întregul amestec să fiarbă încă 15 minute.
Intre timp, se scurg piersicile şi se taie fâşii subţiri. Se toacă prunele. Se spală stafidele cu apă fierbinte. Toate fructele se adaugă apoi în tigaie, se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă să clocotească la foc micîncă 10 minute.
Amestecul se asezonează şi se serveşte cu pâine proaspătă.
Pofta buna!