Tigaie cu legume si masline
PrinteazaTigaie cu legume si masline din: cartofi, ulei, ardei, castraveti, masline, marar, sare, piper.
- 750 g cartofi roşii
- 100 ml ulei de măsline
- 6 ardei
- 300 g castraveţi
- 125 g măsline
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 2 ardei iuţi
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Cartofii se taie felii pe lung, se spală şi se pun într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Se prăjesc timp de cca 10 minute, în două reprize.
Se toacă 6 ardei. Se taie felii castraveţii şi se călesc 3-4 minute împreună cu măslinele şi ardeii. Se adaugă cartofii, se acoperă cu un capac şi se mai fierb împreună timp de 4-5 minute.
Se sărează şi se piperează.
Se toacă mărarul verde; jumătate se amestecă împreună cu legumele din tigaie. Deasupra se presară parmezan ras şi cealaltă jumătate din cantitatea de mărar, amestecat împreună cu câteva rondele de chili.
Pofta buna!