Tigaie cu miel in stil indian
PrinteazaTigaie cu miel in stil indian din: ceapa, usturoi, ardei iuti, ghimbir, ulei, carne tocata de miel, chimen, curry, curcuma, pasta de tomate, cartofi, mazare, sare, piper, coriandru.
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi
- 3 cm rădăcină proaspătă de ghimbir
- 3 linguri de ulei
- 500 g carne tocată de miel
- 1 linguriţă de chimen tocat
- 2 linguriţe de curry
- 1 linguriţă de curcuma
- 1 lingură de pastă de tomate
- 3 cartofi
- 150 g mazăre congelată
- sare
- piper
- 2 linguri de coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare:
Sacurăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se curăţă ardeii, se scot seminţele şi se toacă mărunt. Se curăţă ghimbirul de coajă şi se rade. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se călesc apoi ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă ghimbirul şi carnea tocată.
Se adaugă în tigaie şi condimentele, apoi întregul amestec se prăjeşte încă 5 minute. La final, se adaugă 200 ml de apă amestecată cu pasta de tomate. Se curăţă cartofii şi se taie cuburi. Se lasă mazărea la decongelat. Cartofii se adaugă peste ingredientele din tigaie şi se lasă întregul amestec să clocotească la foc micîncă 15 minute.
La final se adaugă mazărea şi se mai încinge o dată toată compoziţia. Se asezonează cu sare şi piper după gust şi se serveşte cu coriandru presărat deasupra.
Pofta buna!