Tigaie de cartofi cu legume asortate
PrinteazaTigaie de cartofi cu legume asortate din: cartofi, morcovi, ceapa, ardei, mazare, ulei, sare, piper, ceapa verde, usturoi, supa de legume, ciuperci, salvie, cascaval.
- 600 g cartofi
- 200 g morcovi
- 120 g ceapă
- 200 g ardei graşi de culori diferite
- 240 g mazăre mangetout
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- piper
- 120 g ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 800 ml supă de legume
- 200 g ciuperci pleurotus
- 4-5 frunze de salvie
- 140 g caşcaval ras (30% grăsime)
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se taie cuburi cu tot cu coajă. Morcovii se curăţă şi se taie, de asemenea, cuburi. Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt, iar ardeii se spală, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Mazărea se spală şi se curăţă.
Cuburile de cartofi se prăjesc circa 8 minute într-o tigaie în ulei de măsline încins, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi piper. Ceapa verde se spală şi se taie rondele. Ceapa verde şi cea normală se adaugă în tigaie şi se călesc până ce devin sticloase.
Usturoiul se zdrobeşte peste ceapă şi se sotează scurt, apoi se toarnă peste amestec supa de legume. Compoziţia se fierbe la foc mediu circa 5 minute (cu capac). Se încorporează ardeii, mazărea şi morcovii. Amestecul se condimentează cu sare şi piper şi se lasă încă 5 minute să fiarbă la foc mic.
Ciupercile se curăţă, se tale fâşii şi se adaugă in tigaie împreună cu frunzele de salvie. Compoziţia se ţine pe foc încă 5 minute.
Inainte de servire, peste amestecul de legume se presară caşcavalul ras.
Pofta buna!