Tigaie picanta de pui
PrinteazaTigaie picanta de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardie iute, supa de legume, sare, piper, salvie, ghimbir, praz.
- 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei iute
- 300 ml supă de legume
- sare
- piper
- 2-3 frunzuliţe de salvie
- ghimbir ras proaspăt sau pulbere
- 2 fire praz
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Speli şi carnea. Apoii tai fâşii lungi, cât mai subţiri, at;ât carnea, cât şi legumele.
Prazul îl tai maii întâi în 3 – 4 părţi, în funcţie de cât de lung e firul, apoi fâşii.
Intr-o tigaie de teflon, pui la încins uleiul de măsline. Imediat, adaugi fâşiile din carne de pui, amestecând aşa încât să-şi schimbe culoarea pe fiecare parte. Adaugi apoi ardeiul iute, prazul şi dovleceii, condimentezi cu ghimbir, piper, sare şi salvie. Amesteci totul bine şi torni apoi supa.
După minut, adaugi 2-3 frunzuliţe de salvie tocate fin. Mai laşi cam 5 minute la foc iute, amestecând din când în când. Serveşti preparatul cât este cald.
Este un preparat uşor de pregătit, rapid şi, cu siguranţă, vei rezolva problema unei mese pentru musafiri neaşteptaţi.
Tigaie picanta de pui
Pofta buna!