Tigaie cu roşii uscate şi pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de tigaie cu rosii uscate si pesto din: cartofi, ceapa, rosii conservate in ulei, ciuperci, smantana, pesto verde, patrunjel, sunca afumata, ulei de masline, sare, piper si vin alb.
- 750 g cartofi
- 2 cepe
- 30 g roşii conservate în ulei
- 1 conservă ciuperci (280 g)
- 150 g smântână
- 100 g pesto verde
- 4 fire pătrunjel
- 8 felii şuncă afumată
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 75 ml vin alb
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cca 15-20 de min. Se taie ceapa rondele şi se taie roşiile fâşii. Se lasă să se scurgă ciupercile. Se amestecă smântână cu pesto.
Se toacă pătrunjelul. Se decojesc cartofii. Se prăjeşte şunca într-o lingură de ulei şi se lasă să se scurgă.
Se prăjesc cartofii într-o lingură de ulei timp de 6 min. şi se scot. Se prăjeşte ceapa într-o lingură de ulei.
Se adaugă ciupercile şi roşiile, se condimentează, se stinge cu vin şi se dă în clocot. Se adaugă cartofii şi se amestecă. Se taie şunca bucăţi şi se presară pătrunjel. Se serveşte alături sosul pesto şi smântână.
Tigaie cu roşii uscate şi pesto
Pofta buna!