Tigaie in stil asiatic
PrinteazaO reteta delicioasa de tigaie in stil asiatic cu: ciuperci, morcovi, ceapa verde, bambus, arde iute rosu, arpagic, tofu, paste chinezesti, ulei de rapita, mazare, sos de soia, sherry, zahar, sare, mirodenii asiatice, supa, amidon.
- 100 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g mlădiţe de bambus
- 1 ardei iute roşu
- 2 cepe mici (arpagic)
- 200 g tofu
- 50 g paste chinezeşti
- 8 linguri ulei de răpită
- 100 g mazăre ţucără
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri sherry
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- mirodenii asiatice
- 150 ml supă
- 1 -2 linguriţe amidon
Mod de preparare:
Tăiaţi ciupercile felii rotunde, morcovii beţigaşe, iar ceapa verde şi bambusul scurs, bucăţi.
Indepărtaţi seminţele ardeiului iute, apioi tăiaţi-l inele. Tăiaţi arpagicul în patru.
Tăiaţi brânza tofu bucăţi. Pregătiţi pastele asiatice conform instrucţiunilor de pe armbalaj.
Căliţi ciupercile, morcovul, bambiusul şi ceapa verde în ulei cca. 5 minute.
Adăugaţi mazărea şi brânza tofu şi căliţi alte 4-5 minute. Adăugaţi sosul de soia, lichiorul, zahărul, sarea, mirodeniile şi supa.
Incorporaţi amidonul şi lăsaţi totul să fiarbă. Scurgeţi pastele, înglobaţi-le în mâncare şi condimentaţi-o.
Tigaie in stil asiatic
Pofta buna!