Timbale de cod sărat
PrinteazaO reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel.
- 1 kg cod sărat
- 1 kg cartofi
- 100 g pâine veche
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1,5 1 lapte
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
pentru sos:
- 400 g năut fiert
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 roşii
- 1 crenguţă de rozmarin
pentru decor:
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
După ce ai desărat codul în apă rece, pune-l într-un vas de sticlă cu 100 ml de apă, acoperă-l cu folie alimentară şi fierbe-l 12 minute la 750 W.Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte în el ceapa tăiată julien, împreună cu usturoiul zdrobit şi un praf de sare. Adaugă codul dezosat şi sfărâmat cu furculiţa.
Toarnă laptele într-un castron termorezistent şi pune-l la fiert în cuptor. Când începe să clocotească, adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi lasă-i să fiarbă 20 de minute la 850 W. Când cartofii sunt gata, scurge-i şi transferă-i în castronul cu cod. Sărează şi piperează după gust, amestecă şi dă totul la cuptor 10 minute.
Taie pâinea în patru felii şi înmoaie-le în puţină apă caldă; îmbracă 4 forme individuale din latex cu hârtie de copt şi aşază pe fundul fiecăreia câte o felie de pâine. Umple formele cu compoziţia şi coace-le 10 minute la 850 W, în cuptorul reglat la opţiunea grill.
Pentru sos, amestecă năutul cu uleiul de măsline, frunzuliţele de rozmarin şi roşiile curăţate de seminţe şi tăiate cubuleţe. Răstoarnă timbalele din forme pe farfurii individuale, aşază în jurul lor năut, decorează cu frunze de pătrunjel şi serveşte.
Timbale de cod sărat
Pofta buna!