Timbale de dovlecei şi creveţi cu susan
PrinteazaO reteta de timbale de dovlecei si creveti cu susan din: dovlecei, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, ou, ceapa, usturoi, amidon, sare si piper.
- 5 dovlecei (zucchini)
- 20 creveţi
- 2 linguri seminţe de susan
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură rasă amidon
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi usturoiul şi căleşte-le într-o tigaie cu uleiul încins, adaugă 3 dovlecei spălaţ şi tăiaţi rondele. Adaugă sare şi piper, după gust, şi căleşte tctul 5-6 minute, apoi pune amestecul în blender, împreună cu oul, amidonul şi pasează totul.
Taie dovleceii rămaşi, pe lungime, felii subţir şi frige-le uşor pe ambele părţi. îmbracă 4 forme pătrate irdi- viduale cu feliile de dovlecei (dacă nu ai forme pentru porţii individuale, poţi folosi una singură, mai mare, cât pentru 4 porţii).
Toarnă în forme compoziţia de dovlecei pasaţi şi di-le la cuptor 20 de minute, la 180° C. Intre timp, curăţă creveţii, păstrându-le capul, apoi tăvăleşte-i prin seminţele de susan.
Frige-i pe grătar câteva minute şi serveşte-i alături de timbalele de dovlecei, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi condimentaţi cu sare şi piper, după gust.
Timbale de dovlecei şi ere veţi cu susan
Poftă bună!