Timbale de fasole si spuma de sunca

Printeaza

Timbale de fasole si spuma de sunca din: cartofi, fasole, sunca de curcan, smantana, unt, sare, piper, ulei, usturoi, pasta de masline.

Ingrediente:Timbale de fasole si spuma de sunca

  • 400 g cartofi albi
  • 200 g fasole verde
  • 200 g şuncă de curcan
  • 2 linguri smântână
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi pentru decor
  • 2 linguri de pastă de măsline frecată cu puţin unt

 

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii curăţaţi, în apă cu sare. Şunca se taie cubuleţe, apoi se freacă bine cu smântână.

Se fierbe fasolea în apă cu sare, se scurge şi se trece sub jet de apă rece. Se scurge bine, apoi se mărunţeşte cu un cuţit, se trage puţin în uleiul de măsline şi se adaugă usturoiul pisat bine.

Se scurg cartofii, se pasează şi se freacă cu unt. Se aşază pe un platou 4 forme inelare metalice şi se umplu cu un strat de piure, urmat de unul de spumă de şuncă şi ultimul de fasole.

Se dau la frigider cel puţin o oră, apoi se scot cu grijă inelele şi se decorează turnuleţele cu pasta de măsline.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.