Timbale de fasole si spuma de sunca
PrinteazaTimbale de fasole si spuma de sunca din: cartofi, fasole, sunca de curcan, smantana, unt, sare, piper, ulei, usturoi, pasta de masline.
- 400 g cartofi albi
- 200 g fasole verde
- 200 g şuncă de curcan
- 2 linguri smântână
- 50 g unt
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi pentru decor
- 2 linguri de pastă de măsline frecată cu puţin unt
Mod de preparare:
Se fierb cartofii curăţaţi, în apă cu sare. Şunca se taie cubuleţe, apoi se freacă bine cu smântână.
Se fierbe fasolea în apă cu sare, se scurge şi se trece sub jet de apă rece. Se scurge bine, apoi se mărunţeşte cu un cuţit, se trage puţin în uleiul de măsline şi se adaugă usturoiul pisat bine.
Se scurg cartofii, se pasează şi se freacă cu unt. Se aşază pe un platou 4 forme inelare metalice şi se umplu cu un strat de piure, urmat de unul de spumă de şuncă şi ultimul de fasole.
Se dau la frigider cel puţin o oră, apoi se scot cu grijă inelele şi se decorează turnuleţele cu pasta de măsline.
Pofta buna!