Timbale de orez cu pricomigdale
PrinteazaO reteta delicioasa de timbale de orez cu pricomigdale din: orez, lapte, zahar, pricomigdale, pastaie de vanilie, ciocolata menaj, smantana dulce, coacaze si fulgi de ciocolata.
pentru timbale:
- 200 g orez
- 800 ml lapte
- 120 g zahăr
- 80 g pricomigdale
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru sos:
- 100 g ciocolată menaj
- 100 ml smântână dulce
pentru decor:
- coacăze
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime. Adaugă zahărul, lasă-l să se topească, scoate vanilia şi pune orezul spălat bine.
Lasă-l să fiarbă până când absoarbe tot laptele.
Când orezul este fiert, încorporează pricomigdalele sfărâmate, amestecând cu grijă. Topeşte într-o crăticioară pusă la bain-marie jumătate din cantitatea de ciocolată împreună cu smântână, obţinând astfel un sos. Topeşte la bain-marie ciocolata rămasă.
Imbracă interiorul formelor pentru timbale cu folie alimentară, apoi toarnă ciocolata simplă şi pune-le în frigider 15 minute ca să se întărească puţin ciocolata.
Scoate-le, umple-le cu orez, presează cu degetele sau cu lingura ca să nu rămână goluri de aer, apoi pune-le din nou în frigider pentru câteva ore.
Scoate timbalele din forme şi aşază-le pe farfurii, înde¬părtează folia alimentară şi serveşte-le cu sos de ciocolată.
Timbale de orez cu pricomigdale
Pofta buna!