Timbale de orez cu pricomigdale

Printeaza

O reteta delicioasa de timbale de orez cu pricomigdale din: orez, lapte, zahar, pricomigdale, pastaie de vanilie, ciocolata menaj, smantana dulce, coacaze si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Timbale de orez cu pricomigdale

pentru timbale:

  • 200 g orez
  • 800 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 80 g pricomigdale
  • 1/2 păstaie de vanilie

pentru sos:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 100 ml smântână dulce

pentru decor:

  • coacăze
  • fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime. Adaugă zahărul, lasă-l să se topească, scoate vanilia şi pune orezul spălat bine.

Lasă-l să fiarbă până când absoarbe tot laptele.

Când orezul este fiert, încorporează pricomigdalele sfărâmate, amestecând cu grijă. Topeşte într-o crăticioară pusă la bain-marie jumătate din cantitatea de ciocolată împreună cu smântână, obţinând astfel un sos. Topeşte la bain-marie ciocolata rămasă.

Imbracă interiorul formelor pentru timbale cu folie alimentară, apoi toarnă ciocolata simplă şi pune-le în frigider 15 minute ca să se întărească puţin ciocolata.

Scoate-le, umple-le cu orez, presează cu degetele sau cu lingura ca să nu rămână goluri de aer, apoi pune-le din nou în frigider pentru câteva ore.

Scoate timbalele din forme şi aşază-le pe farfurii, înde¬părtează folia alimentară şi serveşte-le cu sos de ciocolată.

Timbale de orez cu pricomigdale

Timbale de orez cu pricomigdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.