Timbale de somon
PrinteazaO reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat.
- 1 lingurita praf de gelatina
- 5 linguri apa
- 100 g branza de vaci
- 200 g unt cu hrean
- 150 g iaurt
- sare
- piper
- 2 fire marar
- 150 g somon afumat
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în apă timp de cca 10 min; se dizol¬vă la foc moale. Se amestecă brânza de vaci cu unt, iaurt, 1 praf de sare şi piper; se adaugă mărarul tocat grosier.
Se tapetează formele cu 3 fâşii de hârtie de copt încrucişate. Fâşiile trebuie să fie mai lungi, pentru a atârna peste marginile formelor. Apoi se aşază pe fundul fiecărei forme felii de somon afu¬mat. In compoziţia de brânză se înglobează gelatina dizolvată.
Se repartizează în forme, care se bat apoi cu fundul de masă, pentru a se aşeza ingredientele mai bine. Se nivelează compoziţia în forme cu o lingură. Se acoperă formele cu folie transparentă şi se lasă să stea la frigider cca 4 ore, până se întăreşte compoziţia. Inainte de servire se răstoarnă pe farfurii.
Timbale de somon
Pofta buna!
A iesit bun?