Tipar cu legume
PrinteazaTipar cu legume din: tipar, paine, morcovi, smantana, patrunjel, arpagic, praz, otet, ceapa, ulei, sare, piper.
- 500 g ţipar afumat
- pâine albă prăjită
- 4 morcovi
- 150 g smântână
- 3 rădăcini de pătrunjel
- arpagic
- 1 praz
- oţet
- 2 cepe roşii
- ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul şi prazul se taie rondele şi se blanşează în apă cu sare dar nu pentru mult timp. Ele trebuie să rămână puţin tari. Se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs. Ţ
iparul se filetează, se taie bucăţi şi se aşează împreună cu legumele pe un platou. Inelele de ceapă se pun peste peşte şi legume şi apoi se piperează după gust.
Pentru sos se amestecă oţetul, uleiul, smântână şi sarea care se toarnă peste peşte şi peste legume. La final se ornează cu frunze de arpagic şi se serveşte cu pâine albă prăjită.
Pofta buna!