Tipurile de vanilie

Printeaza

Tipurile_de_vanilieVanilia este aroma de bază pentru multe prăjituri şi deserturi şi poate fi cumpărată în multe forme. Mai jos este un ghid sumar al acestora.

Păstăi. Au aroma cea mai pură. Păstăile de cea mai bună calitate sunt groase, pliabile şi lucioase. Se păstrează într-un container etanş pentru a nu se usca. Când le tai pe lungime, vei da peste seminţele care arată ca nişte mici puncte negre.

Pasta. Foarte concentrată şi puternică, cu o cantitate mare de seminţe, aşa că trebuie folosită cu moderaţie. Este bine să o ai la îndemână în dulap şi este mai uşor de folosit decât păstăile.

Extract. O aromă puternică extrasă din păstăi. Fiind lichid, este uşor de adăugat în prăjituri sau orice alte deserturi gătite la
cuptor. Pentru a fi sigură de autenticitate, verifică pe etichetă dacă scrie „extract de vanilie pur”.

Zahăr. Zahărul vanilat se găseşte în pliculeţe şi poate fi folosit la deserturi, inclusiv la cele coapte. Poţi să îţi faci singură zahăr vanilat – este mai ieftin şi se păstrează mult timp.
Pur şi simplu se înfige o păstaie de vanilie într-un borcan mare de zahăr fin – după câteva zile acesta absoarbe aroma.

Esenţă. O aromă mai ieftină, care poate să nu provină din păstăi.

Toate acestea se pot găsi în secţiunile pentru patiserie ale supermarketurilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.