Tipurile de piele dupa afectiunile pielii

Printeaza

Pielea casectica (atrofiata)Tipurile de piele dupa afectiunile pielii

Culoare alb-galbui, descuamata, aspra la pipait, uscata si subtire, cu aspect de pergament, poate prezenta mancarime si usturime.
Cauze: tulburari cardiace sau nervoase.

Pielea cuperozica

Firisoare rosii care brazdeaza aripile nasului, pometii si barbia. Este insotita de obicei si de eritroza si poate genera acneea rozacee sau aceasta apare direct fara a mai trece prin faza de cuperoza.
Cauze: dilatatiile permanente ale vaselor capilare ale fetei cauzata de diminuarea elasticitatii peretilor vasculari sau a unor pusee congestive repetate. Alte cauze interne: tulburari nervoase, tendinta de inrosire a fetei la emotii puternice (la inceput temporara iar mai apoi permanenta), regim alimentar necorespunzator. Cauzele externe ar fi vantul, soarele puternic, schimbarile bruste de temperatura.

Pielea groasa

Este de obicei deshidratata, la inceput alipica (lipsita de grasime) apoi uleioasa, de culoare galbuie, foarte palida, se pigmenteaza repede la soare, favorizeaza aparitia ridurilor adanci. Este caracteristica temperamentelor nervoase colerice.

Pielea ridata

Existenta ridurilor (superficiale, fine sau cute adanci, definitive).
Cauze: varsta inaintata, tutunul, bauturile alcoolice, abuzul de produsele cosmetice, tipul de piele uscat, diferiti agenti atmosferici.

Pielea pletorica (cu surplus de grasime)

Foarte carnoasa si deshidratata, prezinta porii dilatati si adesea cuperoza difuza, predispozitie pentru acnee, pilozitate crescuta, se congestioneaza la cel mai mic efort. Caracteristica temperamentelor colerice.
Cauze: regim alimentar neechilibrat, diferite tulburari ale metabolismului.

Pielea acneica

Prezinta comedoane, pustule foliculare, noduli, mici abcese si cicatrice.
Cauze: tulburari ale sistemului neuro-vegetativ, dereglaj al ciclului menstrual, etc,, tulburari digestive si afectiuni ale ficatului in cazul persoanelor in varsta.

Pielea senila (imbatranita)

Uscata, ridata, existenta barbiei duble, edeme in special la ochi, pori dilatati, pete izolate, pigmentare neuniforma, aparitia unor fire de par, schimbare de culoare a pielii, pierderea fermitatii, etc.

Pielea care prezinta puncte negre

Se intalneste adesea la persoanele cu tenul gras iar uneori si la persoanele cu tenul uscat.
Extragerea punctelor negre se face dupa o baie de abur pentru a dilata porii iar in timpul operatiei, sursa de lumina trebuie sa fie intensa.

Comedoanele sunt presate intre degetele dezinfectate si invelite in tifon steril fara a se folosi unghiile. Ordinea operatiei de extragere este aceasta: regiunea ochilor, nasul, fruntea, obrajii si barbia. La sfarsit se va dezinfecta cu o lotiune antiseptica.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.