Tiramisu cu capsune
PrinteazaO reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, smantana si capsune.
- 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 1/2 kg mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida
- 1/2 kg capsune
Mod de preparare:
Bati spuma tare albusurile, cu un praf de sare, pana ramane spuma pe tel sau pe paletele mixerului. Amesteci apoi spuma de albusuri cu crema de mascarpone si galbenusuri.
Bati frisca cu zahar dupa gust si o adaugi in crema formata mai inainte.
Iei capsunele, le cureti, le speli si le tai fasii. Apoi le lasi sa stea putin pentru a-si lasa sucul. Scurgi capsunele de sucul lasat si incepi sa montezi prajitura. In sucul capsunelor inmoi piscoturile si formezi cu ele primul strat (intr-un vas de yena sau o tava), apoi pui crema si din nou capsune.
Continui cu piscoturi inmuiate in suc de capsune si tot asa pana se termina ingredientele. In functie de tava, pot fi mai multe straturi sau mai putine. Pentru decor, poti folosi doar crema sau crema si cateva capsune. Lasi tiramisu la frigider timp de 6-8 ore si apoi il poti servi.
Tiramisu cu capsune
Pofta buna!