Tiramisu cu mere si ciocolata din: mere, miere, mascarpone, zahar, piscoturi, oua, unt, ciocolata. Ingrediente: 3 mere 2 linguri miere 250 g mascarpone 80 g zahăr un plic cu zahăr vanilat 50 g ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată 10 pişcoturi 2 ouă 1 linguriţă unt 1 praf de scorţişoară Mod de preparare: Merele […]
Tiramisu cu ciocolată neagră
PrinteazaTiramisu cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale, gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao.
- circa 30 piscoturi
- 200 g cafea espresso rece
- 6 cl lichior de migdale
- 120 g ciocolata neagra
- 8 foi gelatina
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 750 g mascarpone
- 200 g frisca
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Pe o tavă de cuptor (20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt se fixează un cadru de cofetărie (se poate improviza dintr-o fâşie de carton gros).
Se aşază înăuntru un strat de pişcoturi. Se amestecă lichiorul cu cafea şi se însiropează pişcoturile cu o treime din cantitate.
Se mărunţeşte ciocolata, se topeşte şi se lasă să se răcească. Se înmoaie gelatina. Se bat gălbenuşurile cu zahăr pudră în bain-marie.
Se storc foile de gelatină şi se dizolvă în amestecul de gălbenuşuri; se lasă să se răcească şi apoi se înglobează mascarpone, urmat de ciocolata topită şi frişca bătută.
Se însiropează şi restul de pişcoturi şi se aşază în formă, peste un strat de cremă; se dă la frigider cca 3 ore.
Se serveşte prăjitura pudrată cu un strat gros de cacao.
Tiramisu cu ciocolată neagră
Pofta buna!
poate iti place si:
Tiramisu cu mere si ciocolata
Pofta buna!