Tiramisu cu coacăze roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta.
- două ouă
- 350 g zahăr tos
- 125 ml ulei de floarea-soarelui
- 250 ml lapte dulce
- 3 linguri de cacao
- 500 g făină
- praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 200 g coacăze roşii
- 600 ml frişcă
- 300 ml sirop de zahăr
- sare
- o limetă
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu 250 g zahăr, un sfert de linguriţă de sare şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul.
Se adaugă uleiul şi laptele dulce călduţ, un pliculeţ praf de copt, cacao şi se mixează. Se presară făina cernută, se mixează cinci minute ca să se încorporeze toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-45de minute. Se lasă să se răcească, se taie în trei foi egale ca dimensiune şi se stropesc cu siropul de zahăr.
Se ung cu trei sferturi din frişca mixată amestecată cu coacăzele roşii, se suprapun şi se decorează cu restul de frişcă.
Se introduce la rece şi se lasă minim o oră, apoi se taie bucăţi potrivit de mari şi se serveşte.
Tiramisu cu coacăze roşii
Pofta buna!
Delicioasa prajitura 🙂 imi place tiramisu de mor!