Tiramisu cu cremă de cacao
PrinteazaTiramisu cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone, frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea.
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 120 ml vin dulce si parfumat
- 450 g branza mascarpone
- 230 g frisca nebatuta
- 300 g piscoturi de sampanie
- cacao neagra
- 300 ml cafea rece tare neindulcita
- 3 linguri lichior de cafea
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile, pe baie de aburi, până devin spumoase, apoi adaugi zahărul şi vinul, bătând continuu. Opreşti focul şi amesteci până când compoziţia so întăreşte şi face băşici.
Separat, freci mascarpone cu cacaua, apoi o adaugi, treptat, în crema de ou. Baţi frişca şi o încorporezi în cremă.
Amesteci cafeaua cu lichiorul,înmoi rapid pişcoturileşi leaşezi peun platou.
Pui unstrat de cremă, pişcoturi şi tot aşa până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, peste care presari cacao.
Dai la frigider cel putin patru ore inainte de a-l servi.
Tiramisu cu cremă de cacao
Pofta buna!