Tiramisu cu amaretto
PrinteazaTiramisu cu amaretto din: mascarpone, piscoturi, oua, zahar, cafea, amaretto, cacao.
- 500 g mascarpone
- 350-400 g pişcoturi
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 300 ml cafea concentrată
- 4 linguri lichior Amaretto
- 50 g cacao
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până când se obţine o cremă albicioasă, care se amestecă cu mascarpone.
Albuşurile se bat spumă, iar spuma obţinută se amestecă uşor în crema de mascarpone.
In amestecul de cafea cu amaretto se înmoaie jumătate dintre pişcoturi, care se vor forma primul strat pe fundul unei tăvi. Peste acestea se va întinde jumătate din cantitatea de cremă.
Se repetă operaţiunea cu pişcoturile şi crema rămase. Prăjitura se presară cu cacao şi se dă la frigider peste noapte.
Tiramisu cu amaretto
Pofta buna!