Tiramisu cu amaretto

Printeaza

Tiramisu cu amaretto din: mascarpone, piscoturi, oua, zahar, cafea, amaretto, cacao.

Ingrediente: Tiramisu_cu_amaretto

  • 500 g mascarpone
  • 350-400 g pişcoturi
  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 300 ml cafea concentrată
  • 4 linguri lichior Amaretto
  • 50 g cacao

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până când se obţine o cremă albicioasă, care se amestecă cu mascarpone.
Albuşurile se bat spumă, iar spuma obţinută se amestecă uşor în crema de mascarpone.

In amestecul de cafea cu amaretto se înmoaie jumătate dintre pişcoturi, care se vor forma primul strat pe fundul unei tăvi. Peste acestea se va întinde jumătate din cantitatea de cremă.
Se repetă operaţiunea cu pişcoturile şi crema rămase. Prăjitura se presară cu cacao şi se dă la frigider peste noapte.

Tiramisu cu amaretto

Tiramisu_cu_amaretto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.