Tiramisu cu căpşune
PrinteazaTiramisu cu căpşune din: capsune, piscoturi, mascarpone, oua, zahar, esenta de tom, zahar vanilat, unt.
- 1 kg capsune
- 400 g piscoturi
- 500 g mascarpone
- 5 oua
- 1 cana de zahar
- 2 fiole de esenta de rom
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 75 g zahar
- 50 g unt
Mod de preparare:
Taie 500 g de căpşune în cubuleţe. Separat, topeşte untul, adaugă căpşunele şi 75 g de zahăr. Lasă pe foc câteva minute, până când căpşunele se zdrobesc şi se formează un sos subţire.
Intre timp, mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se topeşte. Adaugă mascarpone şi esenţa de rom. Când compoziţia s-a omogenizat, pune un albuş bătut spumă.
Trece trei pişcoturi prin sosul de căpşune, aşază-le pe farfurie şi toarnă, cremă mascarpone. Repetă operaţia, iar deasupra pune felii de căpşună.
Tiramisu cu căpşune
Pofta buna!