Tiramisu cu cirese
PrinteazaTiramisu cu cirese din: ciocolata, frisca, mascarpone, piscoturi, zahar, gem, cafea, lichior, cirese.
- 100 g ciocolată 70% cacao
- 300 ml frişcă lichidă
- 100 g mascarpone
- 12 pişcoturi
- 100 g zahăr pudră
- 100 g gem de cireşe
- 300 ml cafea la filtru
- 1 lingură de lichior de cireşe
- 6 cireşe confiate (decor)
Mod de preparare:
Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o pe baie de abur. Adaugă 100 ml de frişcă lichidă, amestecă pentru omogenizare, apoi dă la frigider.
Când s-a răcit, bate la mixer cât să obţii o cremă densă. Bate restul de frişcă (ţinută la rece) cu brânza mascarpone şi zahărul pudră.
Toarnă lichiorul în cafeaua călduţă. Insiropează pişcoturile.
Pune în pahare un prim strat de amestec de mascarpone, apoi cremă de ciocolată, pişcoturi însiropate, un strat de gem, unul de ciocolată şi decorează cu cireşe confiate.
Tiramisu cu cirese
Pofta buna!