Tiramisu cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune.
- 200 g mascarpone
- 2 ouă
- 2 linguri de zahăr tos
- 200 g pişcoturi
- 3 portocale
- 2 nectarine
- 200 g căpşune
Mod de preparare:
Stoarceţi şi strecuraţi sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi căp- şunele; tăiaţi-le felioare pe lung. Curăţaţi şi spălaţi nectarinele, scoateţi-le sâmburele şi feliaţi-le subţire. Puneţi fructele într-o farfurie adâncă şi stropiţi-le cu puţin suc de portocală.
Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o cremă moale. încorporaţi mascarpone, amestecând cu o paletă în aşa fel încât să se omogenizeze bine compoziţia.
Bateţi albuşurile foarte bine şi puţin câte puţin încorporaţi-le şi pe ele, amestecând uşor de jos în sus, să nu se lase. Amestecaţi două treimi din căpşune şi din feliile de nectarine cu crema mascarpone, păstrându-vă restul de fructe pentru ornat.
Inmuiaţi repede pişcoturile în sucul de portocală, apoi aşezaţi-le pe fundul unui vas transparent cu fund plat. Acoperiţi-le cu crema mascarpone cu fructe şi deasupra tapetaţi iar cu pişcoturi până terminaţi ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Ornaţi desertul cu felioarele de fructe păstrate şi băgaţi vasul în frigider până îi vine rândul să serviţi.
Tiramisu cu fructe
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tiramisu cu portocale