Tiramisu cu lichior de piersici
PrinteazaTiramisu cu piersici din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi.
- 700 g piersici
- 5 linguri suc de lămâie
- 6 linguri lichior de piersici
- 4 linguri zahăr
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă agar-agar
- 250 g mascarpone
- 100 g iaurt
- 150 g pişcoturi
Mod de preparare:
Se spală piersicile, se taie jumătăţi sau sferturi şi se îndepărtează sâmburele. Se taie fructele felii şi se amestecă împreună cu 3 linguri suc de lămâie, 1 lingură lichior de piersici şi zahăr.
Se dau la frigider.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu restul de suc de lămâie (2 linguri).
Se dă în clocot pudra de agar-agar cu 2 linguri de lichior de piersici. Se înglobează în crema de gălbenuşuri, împreună cu mascarpone şi iaurt. Se înglobează albuşurile bătute.
Se înmoaie pişcoturile în restul de lichior (3 linguri).
Se aşază într-o formă pişcoturile cu cremă şi piersici marinate; se dau la frigider cel puţin 4 ore.
Pofta buna!