Tiramisu cu mere coapte si caramel

Printeaza

Tiramisu cu mere coapte si caramel din: piscoturi, mascarpone, frisca, vanilie, zahar, cicoare, cacao, mere, unt.

Ingrediente:Tiramisu_cu_mere_coapte_si_caramel

  • 1 pachet şi jumătate de pişcoturi
  • 500 g brânză dulce sau mascarpone
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 4-5 linguri zahăr brut
  • 1 baton vanilie
  • cicoare instant
  • 6 mere
  • cacao pentru pudrat

Pentru sosul de caramel:

  • 200 g zahăr
  • 75 g unt
  • 150 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Sosul de caramel: pui zahărul într-o cratiţă, la foc mediu, să se topească. Din când în când, mai înclini cratiţa, ridicând-o de pe flacără, pentru a ajuta zahărul să se topească. După ce s-a topit, adaugi untul, amestecând mereu cu o lingură de lemn cu coada lungă (atenţie să nu te frigi la mână, aburul fiind fierbinte), iar când untul s-a topit complet, adaugi treptat frişca lichidă.

Laşi să fiarbă cam 2 minute, apoi opreşti focul. Până se răceşte puţin, mai amesteci din când în când, după care poţi pune sosul caramel într-un borcan.

Tiramisu: mai întâi, pregăteşti merele. Le tai în jumătăţi, le cureţi de cotoare şi le aşezi într-o tavă pe care ai pus o hârtie de copt, după care le dai la cuptor până se înmoaie.

După ce s-au copt şi răcit, le decojeşti uşor de coajă. Frişca lichidă o mixezi bine, adaugi brânza sau mascarpone, zahărul şi 1 baton vanilie. Pui zahăr, în funcţie de cât de dulce vrei să fie crema. Mixezi până se omogenizează bine. Inmoi pişcoturile în cafea preparată (după gust) din cicoare. După aceea, pui pişcoturile pe o tavă (pe tava mea am pus câte 5 pe lăţime şi 3 pe lungime), întinzi un strat de cremă, pudrezi cu cacao şi pe mijloc aşezi câte o jumătate de măr.

Pe părţile laterale, pe lângă măr, nivelezi cu cremă şi, cu ajutorul linguriţei, torni puţin din sosul de caramel peste mere şi pe lângă ele. Aşezi al doilea strat de pişcoturi înmuiate în cafea preparată din cicoare . Pui ultimul strat de cremă, pudrezi cu cacao şi aşezi pe mijloc jumătăţi de măr.

Dai tiramisu la frigider, până a doua zi. Inainte de servire, încălzeşti sosul de caramel timp de 1 minut la cuptorul cu microunde şi îl torni deasupra prăjiturii.

Tiramisu cu mere coapte si caramel

Tiramisu_cu_mere_coapte_si_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.