Tiramisu cu mere si miere
PrinteazaTiramisu cu mere si miere din: mere, miere, mascarpone, zahar, piscoturi, oua, unt, ciocolata.
- 3 mere
- 2 linguri miere
- 250 g mascarpone
- 80 g zahăr
- un plic cu zahăr vanilat
- 50 g ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată
- 10 pişcoturi
- 2 ouă
- 1 linguriţă unt
- 1 praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Merele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun împreună cu o lingură de unt la călit pentru câteva minute. Se scurg de zeamă, se adaugă 2 linguri de miere şi un praf de scorţişoară.
Gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi zahăr vanilat, se adaugă brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă. Pişcoturile se umezesc în sucul de mere, se aşază în cupe, se pun merele şi crema de mascarpone.
Deasupra, în fiecare cupă, se presară ciocolată rasă.
Pofta buna!