Tiramisu cu mere
PrinteazaTiramisu cu mere din: mere, miere, unt, mascarpone, oua, zahar, piscoturi, ciocolata.
- 3 mere golden
- 3 linguri miere
- 30 g unt
- 250 g mascarpone
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 20 pişcoturi
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Merele curăţate şi tăiate cuburi foarte mici se pun la călit în unt pentru 3 minute. Se adaugă mierea şi se mai lasă pe foc 2 minute, după care se pun la scurs.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă mascarpone, amestecând bine. Se bat şi albuşurile şi se amestecă cu mascarpone. Pişcoturile se umezesc cu sucul merelor şi se aşază într-o cupă, se pun mere şi crema de mascarpone.
Se presară cu ciocolată rasă.
Pofta buna!