Tiramisu cu nectarine
PrinteazaTiramisu cu nectarine din: nectarine, piscoturi, lichior de cafea, cafea, mascarpone, crema de vanilie, ciocolata, cacao.
- 3 nectarine sau piersici
- 150 g piscoturi
- 5 linguri lichior de cafea
- 3 linguri cafea concentrat neindulcita
- 250 g mascarpone
- 450 ml crema de vanilie (din plic)
- 200 g ciocolata menaj
- 2 linguri cacao cernuta
Mod de preparare:
Preparaţi crema de vanilie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Lăsaţi-o la rece. Pregătiţi fructele. Blanşaţi nectarinele (piersicile). Pentru a curăţa cu uşurinţă pielea fructelor, faceţi o crestătură în formă de „x” înainte de a le opări.
Curăţaţi pielea, j tăiaţi pulpa în cubuleţe. Rupeţi pişcoturile pe jumătate, amestecaţi lichiorul cu cafeaua şi însiropaţi jumătate din pişcoturi timp de câteva secunde în acest amestec. Aranjaţi pişcoturile înmuiate pe fundul a 4 cupe de sticlă transparentă.
Frecaţi brânza mascarpone până devine fină şi spumoasă, apoi amestecaţi-o cu crema de vanilie. Distribuţi jumătate din această cremă în cupe, peste pişcoturi, şi radeţi deasupra jumătate din ciocolata de menaj tocată fin. Adăugaţi deasupra jumătate din cubuleţele de nectarine şi pudraţi cu jumătate din cacao (folosind o strecurătoare de ceai).
Repetaţi această aşezare în straturi cu restul de pişcoturi, ciocolată, nectarine, şi cremă. Ţineţi cupele în frigider 1 oră şi jumătate, decoraţi cu fructe, cu $ frunze de mentă şi pudraţi cu cacao.
Pofta buna!
Cand mai faci sa-mi dai si mie din tiramisu asta