Tiramisu cu nes
PrinteazaTiramisu cu nes din: piscoturi, mascarpone, oua, zahar, nes, vanilie, cafea, coniac, cacao.
- 1 pachet mare pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 5 ouă
- 300 g zahăr
- 2 linguriţe nes
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 500 ml cafea
- 2 linguri coniac
- 2 linguri cacao, pentru decor
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile spumă cu zahărul până se topeşte. Adaugi nesul, esenţa de vanilie şi mixezi bine. Incorporezi şi mascarpone, apoi omogenizezi.
Albuşurile le baţi spumă tare şi amesteci cu crema de mascarpone.
Intr-o tavă aşezi un strat de pişcoturi înmuiate în cafeaua rece amestecată cu coniacul. Pişcoturile doar le scufunzi rapid în cafea, pentru că se înmoaie foarte repede.
Pui în tavă o treime din cremă şi o întinzi bine. Pui apoi al doilea strat de pişcoturi, al doilea de cremă şi încă unul de pişcoturi şi de cremă.
Presari cacao şi dai tiramisu la rece, unde trebuie să stea cel puţin 6 ore.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tiramisu-cu-nes html