Tiramisu cu rom
PrinteazaTiramisu cu rom din: galbenus, zahar, mascarpone, piscoturi, cacao, frisca, rom, cafea.
- 4 gălbenuşuri
- 5 linguri cu zahăr
- 500 g mascarpone
- 500 g pişcoturi de şampanie
- 4 linguri cu cacao
- 150 g frişcă
- 50 ml rom sau 2 fiole cu rom
- 250 ml cafea cu rom
- 2 linguriţe cu cafea măcinată foarte fin
Mod de preparare:
Amestecă mascarpone cu zahărul, adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, romul, cafeaua fin măcinată şi cacao (păstrează o linguriţă pentru decor), după care pune crema în frigider.
Inmoaie repede pişcoturile în cafeaua caldă (doar pe o parte, pentru a-şi păstra consistenţa) şi aşază-le pe fundul unei tăvi, de preferat detaşabil.
Peste pişcoturi, pune jumătate din cremă, apoi un alt strat de pişcoturi, încă unul de cremă şi la sfârşit frişca. Nivelează cu dosul unui cuţit cu lamă lată şi cerne deasupra cacao.
Dă la rece pentru 24 de ore.
Tiramisu cu rom
Pofta buna!