Tiramisu cu zmeura
PrinteazaTiramisu cu zmeura din: galbenus, zahar, mascarpone, frisca, lichior de fructe de padure, zmeura, piscoturi.
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 500 g mascarpone
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml frişcă
- 50 g zahăr
- 100 ml lichior fructe de pădure
- 200 g zmeură
- 200 g pişcoturi
- frişcă şi zmeură pentru decor
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile spumă la bain-marie, cu jumătate din zahărul pudră. După ce se răceşte crema, adaugă brânza Mascarpone, restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat.
Bate frişca şi încorporeaz-o în cremă. Fă un sirop fiert din 50 ml apă cu 50 g zahăr.
După ce s-a răcorit, amestecă în el lichiorul. Direct în vasul care vrei să faci prăjitura, aşază un strat de pişcoturi, pe care le însiropezi cu lichior.
Pune apoi un strat de zmeură, după care întinzi un strat de cremă. Continuă cu alte trei straturi, în aceeaşi ordine.
Pune la rece, să se întărească. Inainte de a servi, decorează cu frişcă proaspăt bătută şi fructe.
Tiramisu cu zmeura
Pofta buna!