Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă din: caju, lapte vegetal, sirop de agave, suc de lamaie, extract de vanilie, espresso, lichior de cafea, biscuiti vegan, cacao. Explorați lumea deserturilor vegane cu acest Tiramisu Vegan, o reinterpretare splendidă a clasicului italian. Perfect pentru iubitorii de cafea și dulciuri, acest tiramisu […]
Tiramisu delicios cu cafea si cacao
PrinteazaTiramisu delicios cu cafea si cacao din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana, cacao si cafea.
blaturi:
- 60 g unt
- 3 linguri espresso
- 2 linguri lapte cald
- 4 linguri zahar
- 1 cana faina
- 3 oua
- 3 linguri cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
sirop:
- 200 ml lapte
- 3 linguri cafea espresso
- 2 linguri zahar
crema:
- 2-3 linguri zahar pudra
- 200 g mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
ornare:
- cacao
- cafea
Mod de preparare:
Pentru blat, bateţi ouăle cu sarea, zahărul, apoi adaugati unt, cafea, lapte, făina amestecată cu praful de copt şi cacao.
Repartizaţi compoziţia în forme mici şi coaceţi la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.
Pentru cremă, bateţi ouăle cu zahărul la bain-marie pana când amestecul s-a îngroşat, opriti focul. Amestecaţi usor.
Lasati sa se răceasca complet, adăugaţi frişca bătută, mascarpone şi omogenizaţi.
Fierbeţi ingredientele pentru sirop şi luaţi vasul de pe foc când se îngroaşă.
Insiropati blaturile cu cate 2-3 linguri sirop.
Decoraţi blaturile cu crema şi presăraţi deasupra cacao şi cafea proaspăt măcinată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tiramisu – un desert italian clasic
Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]
Pofta buna!