Tiramisu delicios cu cafea si cacao

Printeaza

Tiramisu delicios cu cafea si cacao  din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana, cacao si cafea.

Ingrediente:Tiramisu delicios cu cafea si cacao

blaturi:

  • 60 g unt
  • 3 linguri espresso
  • 2 linguri lapte cald
  • 4 linguri zahar
  • 1 cana faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt

 sirop:

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cafea espresso
  • 2 linguri zahar

crema:

  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua

ornare:

  • cacao
  • cafea

 

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi ouăle cu sarea, zahărul, apoi adaugati unt, cafea, lapte, făina amestecată cu praful de copt şi cacao.

Repartizaţi compoziţia în forme mici şi coaceţi la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

Pentru cremă, bateţi ouăle cu zahărul la bain-marie pana când amestecul s-a îngroşat, opriti focul. Amestecaţi usor.

Lasati sa se răceasca complet, adăugaţi frişca bătută, mascarpone şi omogeni­zaţi.

Fierbeţi ingredientele pentru sirop şi luaţi vasul de pe foc când se îngroaşă.

Insiropati blaturile cu cate 2-3 linguri sirop.

Decoraţi blaturile cu crema şi presăraţi deasupra cacao şi cafea proaspăt măcinată.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert

Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă!

Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă din: caju, lapte vegetal, sirop de agave, suc de lamaie, extract de vanilie, espresso, lichior de cafea, biscuiti vegan, cacao. Explorați lumea deserturilor vegane cu acest Tiramisu Vegan, o reinterpretare splendidă a clasicului italian. Perfect pentru iubitorii de cafea și dulciuri, acest tiramisu […]

retete

Tiramisu – un desert italian clasic

Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.