Tiramisu de fructe cu îngheţată
PrinteazaO reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata.
- 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate)
- 1 plic glazura rosie pentru tort
- 250 ml suc de afine sau de coacaze negre
- 2 linguri zahar
- coaja de la o lamaie rasa
- 2 linguri rom sau lichior de fructe
- 100 g piscoturi
- 1 cutie de inghetata
Mod de preparare:
Cureţi afinele, iar câteva le pui deoparte, pentru ornat. Amesteci într-o oală mica sucul de coacăze, zahărul şi praful pentru glazura de tort. Il laşi să dea într-un clocot, amestecând continuu. Adaugi coaja de lămâie şi, opţional, lichiorul de fructe. La final, pui şi afinele şi dai compoziţia imediat la rece.
Aşezi pişcoturile pe fundul unui vas. Peste ele, presari sosul de afine. Le dai puţin la rece, după care porţionezi îngheţata şi o aranjezi peste afine. Ornezi cu fructele păstrate la început. Serveşti imediat.
In locul afinelor, poţi pregăti un tiramisu cu zmeură. Delicios este şi cu mere coapte.
Tiramisu de fructe cu îngheţată
Pofta buna!