Tiramisu cu fructe de pădure
PrinteazaO reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie.
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 1 lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 1 lămâie
- 1 lingură lichior de lămâie
- 75 g zahăr
- 1 cutie cremă mascarpone
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g frişcă
- 400 g mure
- 100 g afine
pentru sirop:
- 3 linguri ichior de lămâie
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile cu 125 g zahăr. Peste albuş puneţi zahărul vanilat, coaja de lămâie şi 150 g făină. Luaţi o tavă de chec şi turnaţi compoziţia fără să ungeţi tava. Lăsaţi la cuptor 45 de minute la foc potrivit.
Amestecaţi 5 gălbenuşuri cu coaja de la 1 lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie + 1 lingură lichior de lămâie.
Adăugaţi 75 g zahăr, puneţi totul pe baie de aburi şi amestecaţi continuu până se îngroaşă. Luaţi crema de pe foc şi o lăsaţi să se răcească puţin. Puneţi crema mascarpone, zahărul vanilat şi 150 g frişcă bătută.
Tăiaţi blatul şi îl însiropaţi cu un sirop făcut din zahăr, apă şi lichiorul de lămâie. Puneţi primul blat, apoi cremă, fructe, blat, cremă şi iar ornaţi cu fructe.
Tiramisu cu fructe de pădure
Pofta buna!