Tiramisu cu fructe de pădure

Printeaza

O reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie.

Ingrediente:Tiramisu cu fructe de pădure

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru cremă:

  • 1 lămâie
  • 1 lingură lichior de lămâie
  • 75 g zahăr
  • 1 cutie cremă mascarpone
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g frişcă
  • 400 g mure
  • 100 g afine

pentru sirop:

  • 3 linguri ichior de lămâie
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile cu 125 g zahăr. Peste albuş puneţi zahărul vanilat, coaja de lămâie şi 150 g făină. Luaţi o tavă de chec şi turnaţi compoziţia fără să ungeţi tava. Lăsaţi la cuptor 45 de minute la foc potrivit.

Amestecaţi 5 gălbenuşuri cu coaja de la 1 lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie + 1 lingură lichior de lămâie.

Adăugaţi 75 g zahăr, puneţi totul pe baie de aburi şi amestecaţi continuu până se îngroaşă. Luaţi crema de pe foc şi o lăsaţi să se răcească puţin. Puneţi crema mascarpone, zahărul vanilat şi 150 g frişcă bătută.

Tăiaţi blatul şi îl însiropaţi cu un sirop făcut din zahăr, apă şi lichiorul de lămâie. Puneţi primul blat, apoi cremă, fructe, blat, cremă şi iar ornaţi cu fructe.

Tiramisu cu fructe de pădure

Tiramisu cu fructe de pădure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.