Tiramisu cu fructe de vară
PrinteazaO reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de migdale.
- 4 oua
- 250 g zahar brun
- 250 g fructe de padure (zmeura, capsuni, mure)
- 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati)
- 100 ml apa
- 2 linguri lichior de zmeura sau coacaze
- 500 g branza mascarpone
- 2 linguri fulgi de migdale prajite
Mod de preparare:
Pui la fiert 100 ml apă şi 100 g zahăr. Când siropul clocoteşte, adaugi fructele proaspete, apoi stingi focul şi torni lichiorul. Separi ouăle în două boluri.
Gălbenuşurile le freci cu 150 g de zahăr, apoi adaugi brânza.După ce s-a încorporat brânza, pui albuşurile bătute şi le amesteci uşor.
Pişcoturile înmuiate în siropul lăsat de fructe, după ce strecori fructele, le aşezi într-o tavă sau bol (de sticlă).
Aşezi fructele, apoi cremă şi continui aşa până se termină pişcoturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Presari zahăr pudră şi fulgi de migdale prăjite. Dai tiramisu la rece pentru 3-4 ore.
Pofta buna!