Tiramisu cu fructe de vară

Printeaza

O reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g zahar brun
  • 250 g fructe de padure (zmeura, capsuni, mure)
  • 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati)
  • 100 ml apa
  • 2 linguri lichior de zmeura sau coacaze
  • 500 g branza mascarpone
  • 2 linguri fulgi de migdale prajite

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 100 ml apă şi 100 g zahăr. Când siropul clocoteşte, adaugi fructele proaspete, apoi stingi focul şi torni lichiorul. Separi ouăle în două boluri.

Gălbenuşurile le freci cu 150 g de zahăr, apoi adaugi brânza.După ce s-a încorporat brânza, pui albuşurile bătute şi le amesteci uşor.

Pişcoturile înmuiate în siropul lăsat de fructe, după ce strecori fructele, le aşezi într-o tavă sau bol (de sticlă).

Aşezi fructele, apoi cremă şi continui aşa până se termi­nă pişcoturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.

Presari zahăr pudră şi fulgi de migdale prăjite. Dai tiramisu la rece pentru 3-4 ore.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.