Tiramisu cu fructul pasiunii
PrinteazaO reteta delicioasa de tiramisu cu fructul pasiunii din: oua, mascarpone, zahar, frisca, esenta de cafea, fructul pasiunii si piscoturi.
- oua 6 buc
- mascarpone 500 g
- zahar 250 g
- frisca batuta 200 g
- esenta de cafea 30 ml
- fructul pasiunii 4 buc. (160 g)
- piscoturi 450 g
Mod de preparare:
Se pun la fiert pâna la primul clocot 100 ml apa cu 100 grame de zahar pentru a obtine siropul de zahar, iar peste acesta adaugam esenta de cafea. Însiropam piscoturile cu siropul de cafea si se aranjeaza (monteaza) în pahare.
Preparam compozit ia de tiramisu astfel: separam ouale iar galbenusurile se amesteca cu restul de zahar (150g) pâna se albesc, adaugam mascarpone si frisca batuta.
Compozitia astfel obtinuta se alterneaza: un rând piscoturi însiropate cu cafea, un rând compozitie de tiramisu turnata cu ajutorul unui pos si apoi adaugam continutul fructului pasiunii.Se serveste rece, decorat cu fructe si decor de ciocolata.
Tiramisu cu fructul pasiunii
Pofta buna!