Tiramisu cu kiwi, ananas si visine
PrinteazaTiramisu cu kiwi, ananas si visine din: pişcoturi, frişcă lichidă, mascarpone, zahăr vanilinat, oua, zhar, compot (ananas, piersici şi vişine), kiwi.
Ingrediente:
- 400 g pişcoturi
- 500 ml frişcă lichidă
- 400 g mascarpone
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- câte un compot mic (420 g) de ananas, piersici şi vişine
- 2 kiwi
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, până obţii o cremă albicioasă pe care o fierbi la bain-nîarie, amestecând cu telul până se îngroaşă.
Fundul vasului nu trebuie să atingă apa care clocoteşte. Laşi crema să se răcească.
Baţi frişca într-un bol. în alt vas, mixezi mascarpone şi adaugi 1/2 din frişca bătută şi crema de gălbenuşuri.
Aşezi pe un platou inelul detaşabil al unei forme de tort.
Tai pişcoturile la un capăt şi le treci pe rând printr-un amestec făcut din siropurile compoturilor.
Aşezi pişcoturile cu partea krsiropată înspre interior, spri- jinindu-le de marginea inelului.
La bază aşezi pişcoturile cu partea însiropată în sus.
Pentru a acoperi toată suprafaţa bazei, foloseşti şi bucăţelele de pişcoturi tăiate, însiropate puţin.
Repartizezi 1 /3 din fructele bine scurse şi tăiate, întinzi 1/2 din cremă, apoi aşezi încă un strat de pişcoturi cu partea umezită în sus.
Repartizezi încă 1/3 din fructe, acoperi cu restul de cremă şi ornezi cu restul de frişcă bătută şi cu fructe din compot.
Feliile de kiwi pentru decor le vei aşeza pe tort cu puţin timp înainte de a-L oferi spre consum.
Dacă vrei să le pui odată cu cele din compot, le treci prin gelatină călduţă.
Păstrezi tortul la rece până în momentul servirii, dar cel puţin 4 ore.
Inainte de servire, îndepărtezi inelul detaşabil al formei de tort şi legi tortul cu o fundiţă.
Tiramisu cu kiwi, ananas si visine
Pofta buna!