Tiramisu la borcan
PrinteazaTiramisu la borcan din: mascarpone, zahar, ou, vanilie, ciocolata, smantana, capsune, biscuiti.
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 2 linguri zahăr tos
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 100 g ciocolată amăruie
- 2-3 linguri smântână dulce
- 300 g căpşune
- 150 g biscuiţi digestivi
Mod de preparare:
Se separă oul şi se bate albuşul cu zahărul tos. In alt castron se amestecă mascarpone, zahărul pudră, gălbenuşul şi miezul de vanilie. Se adaugă albuşul şi se omogenizează.
Biscuiţii se mărunţesc în blender. într-o crăticioară se topeşte ciocolata cu smântână dulce, amestecând continuu, la foc mic.
Pentru asamblare se folosesc borcane de cca 500 g. Se pune un strat de cremă, apoi biscuiţii, căpşunele tăiate în sferturi, un strat de ciocolată topită, încă unul de cremă şi la final căpşune tăvălite prin ciocolată.
Borcanele pot fi pregătite cu o zi înainte de picnic şi se ţin la frigider.
Tiramisu la borcan
Pofta buna!