Tiramisu la pahar (varianta)
PrinteazaTiramisu la pahar din: smantana, piscoturi, oua, zahar, oua, mascarpone, vin, esenta de rom, cafea, cacao.
- 200 ml smântână dulce
- 450 g pişcoturi
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 125 ml vin dulce
- 4 fiole cu esenţă de rom
- 500 ml cafea preparată
- 50 g cacao
Mod de preparare:
Parfumează cafeaua cu două esenţe de rom. Mixează gălbenuşurile cu 125 g de zahăr, la bain-marie, până obţii o spumă cremoasă. Toarnă vinul şi amestecă, la foc mic, până obţii o compoziţie ca pentru clătite.
Toarnă uşor peste mascarpone, apoi adaugă smântână bătută frişca. Scufundă pişcoturileîn cafea şi aşază-le în pahare. Pune un strat din crema de mascarpone, apoi pişcoturi înmuiate. Repetă operaţiunea.
Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Pudrează cu cacao şi lasă la rece.
Pofta buna!